TRAC Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti

 

 Foreign Radio Amateurs (English)           Forum & Bit Pazarı || Qsl Büro || TA Callbook || Silent Key || Konular || Arama
Menu
 Anasayfa
 Trac Hakkında
 Yönetim Kurulu
 Şubelerimiz
 Tüzüğümüz
 ONUR SAYFAMIZ
 Çalışmalarımız
 TA CALLBOOK
 TA RÖLE BİLGİLERİ
 Amatör için Bürokrasi
 Haber Gönder
 Web Linkleri
 Haber Arşivi
 Dosya ve Belgeler
 İletişim
 Kullanım Şartları
REKLAM-1
" ." " ." " ."" ."
REKLAM-2
REKLAM-3
Total Hits
Şu ana kadar
7032607
sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: Ocak 2004
Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti  
WRC-2000'DE AMATÖRLERİ IARU TEMSİL EDECEK

World Radiocommunication Conference 2000'in bu ay İstanbulda ki açılışında Amatör Radyo iyi bir şekilde temsil edilecek. Konferansta görüşülecek Amatör Radyo'yu etkileyebilecek konular için The International Amateur Radio Union delegasyonu'nu iyi bir şekilde hazırladı.

18-19 Nisanda Tours, Fransa'da, yapılan görüşmelerde IARU Yönetim Konseyi, IARU WRC-2000 delegasyonuna verdiği talimatları son kez gözden geçirdi ve onayladı.  İstanbul konferansı, International Telecommunication Union'ın desteğiyle 8 Mayıs'tan 2 Haziran'a kadar sürecek.

Deneyimli delegasyon IARU Başkanı Larry Price, W4RA, IARU Sekreteri David Sumner, K1ZZ, ve IARU Region 1 Yönetim Komitesi üyesi Wojciech Nietyksza, SP5FM'dan oluşuyor. Diğer Amatör ve Amatör Uydu servisleri temsilcileri de çeşitli ülkelerden amatörlerle birlikte WRC-2000'e değişik boyutlarda ulusal delegasyonlarıyla katılacaklar.

WRC-2000 konferansında görüşülecek konular geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Konferansın; daha çok, yeni nesil mobil haberleşme sistemi IMT-2000'e yapılacak tahsislere göstereceği ilgi derecesine bağlı olarak daha iyi hatırlanacağı sanılıyor. 

2300-2400 MHz bandı, IMT-2000 için tahsis edilebilecek muhtemel aday bandlar listesinde yer alıyor.

WRC-97'nin hazırlıkları sırasında band genişliği, amatör VHF ve UHF spektrumunu bir bütün olarak kapsayacak şekilde, genişletilmiş ve bu "Little LEOs" olarak adlandırılmıştı.
Küçük LEO'lar tamamiyle ortadan kalkmadıysa da amatör radyo bandlarını hedef alan bir öneri henüz su yüzüne çıkmamıştır. Little LEO savunucuları 400 ve 470 MHz arasında bir yer arıyor olsalarda güçlü bir muhalefetle karşılaşıyorlar ve öngörülerinin bir veya daha fazla amatör bandında bir kez daha gerçekleşmemesi-nin aksine bir garanti de yok. 

Avrupalı Galileo radyonavigasyon uydusu ilgilileri, 1260-1300 MHz aralığında bir tahsis almaya çalışacaklar. IARU delegasyonu 1240-1300 MHz band'ında amatör ulaşımına getirilebilecek kısıtlamaları önlemeye çalışacak.

WRC-2000'de IARU delegasyonu, uzay istasyonları için yeni düzmece yayın standartlarının; amatör uydularını, maliyetlerini arttırarak engelleyecek tarzda zorla kabul ettirilmesini önlemeye çalışacak.

SHF'lere (Süper Yüksek Frekans) yapılacak tahsisler çok dikkatli bir biçimde incelenecek ve muhtemel değişiklikler WRC-2000'de gerçekleşecek. Bunlar 71-275 GHz blok bandında yeni düzenlemeleri ve 275-1000 GHz spektrumunda yeni tahsisleri de kapsayacak. 

IARU, "ülke dipnotları" olarak adlandırılan her ülkeye özgü amatör tahsislerinin, uluslararası Frekans Tahsis Tablolarına ters düşenlerinin azaltılmaları yönünde gayretleri de destekleyecek. 

WRC-2000'e katılan delegeler WRC-2003 ajandasında yer alacak kritik başlıkları da belirleyecekler. Muhtemel konular; 4-10 MHz aralığında "harmonize" olarak adlandırılan amatör yayın tahsislerini ve 7 MHz'deki yayını; özellikle Amatör ve Amatör-Uydu servisini ilgilendiren Uluslararası Radyo Yönetmeliği'nin S25 maddesini, 30 MHz'in altında mors kullanılabilmesi için gereken şartları ve Dünya Araştırma Uyduları Servisi'nde 70-cm bandındaki synthetic aperture radar veya SAR olarak adlandırılan çalışmayı da içerecek. 

Yapılan çalışmalar SAR'ın Amatör Radyo'ya potansiyel bir enterferans tehdidi olduğunu göstermiştir.

WRC-2000'de SAR yandaşları tahsis alma gayreti ile konunun WRC-2003'ün ajandasına alınmasına çalışacaklar.

Konferans çalışmaları elverdiği takdirde Sumner, 19-21 Mayıs'ta Dayton Hamvention'da yer alacak olan ARRL Ulusal Konvansiyonu'na katılmak üzere   yeterli bir süre için İstanbul'dan ayrılacak.
(ARRL Letters'dan çeviren TA1BY)

Konferans sırasında TRAC tarafından TA1ITU işaretli bir istasyon çalıştırılacak ve konferans delegeleri arasında bulunan çok sayıdaki amatör telsizciye hizmet verecektir. Bu istasyonda nöbet almak isteyen üyelerimiz TA1DF'a müracaat edebilirler. Yabancı lisan bilgisi -özellikle İngilizce- sahibi arkadaşlarımız tercih edileceklerdir. Bu arkadaşlarımıza giriş kartı temin edilecektir. Giriş kartı olmaksızın konferans bölgesine giriş mümkün değildir.
73!
Aziz Şasa,TA1E
 

GERİ DÖN
 
ONLINE
Online DX Cluster
Online APRS
Online Uydu
Online Solar & Geo
Online Greyline
Online Propagasyon
ÖZEL BÖLÜM
Teknik ve İşletme
İncelemeler
Radyo Amatörlüğü
Radyo Amatörlüğü Nedir?
İlkeleri Nelerdir?
Nasıl Olunur?
Örnek Sınav Merkezi
Mors - Text Çevirici
Uydu Haberleşmesi
Röle ve Digiler
AHAK
Afet & Acil Haberleşme Komitesi
AHAK
Eski Haberler
26.10.08
· JOTA 2008
· İzmir Sınav kursu
15.10.08
· TRAC Manisa Sınav hazırlık Kursu
14.10.08
· TRAC Üniforma
10.10.08
· Samsundan dünyaya sesleniş
07.10.08
· TRAC Gn.Merkez Yönetim Kurulu Olağan Seçimi
03.10.08
· Bursa TRAC iftar
28.09.08
· Bayram
21.09.08
· 2008 TA VHF Yarışması
· RF ve İnsan Sağlığı Hakkında

Eski Haberler
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2004 by TRAC
Tüm sayfaların yayın hakları TRAC\' a aittir. Bu sayfalardaki tüm bilgiler ticari olmamak kaydıyla, değiştirilmeden, olduğu gibi, kaynak belirtilerek kullanılabilir, çoğaltılabilir, dağıtılabilir. Bu işlemleri yapan tarafından alınacak ücret, bilgileri çoğaltmakta kullanılan kağıt, disket, fotokopi v.b. gibi materyallerin bedelinin üzerinde olamaz. Gönderilen yazı, resim, data v.b. gibi çalışmaların yayınlanıp, yayınlanmaması tercihi TRAC\' ın uhdesindedir.